Získajte pasívny príjem z internetu
11.02.2017 Prečítané 284x

Prinášame vám stručný návod, ako si vďaka internetu prihrať pár korún navyše do vrecka. Niekoho možno pasívny príjem osloví natoľko, že sa do akcie pustí po hlave a za čas sa bude môcť tešiť z voľného času i miliónov na účte.

Čo je pasívny príjem

Predstavte si túto chvíľu - ležíte na pláži v Karibiku, nehybný ani prstom a v tom vám začnú chodiť správy do mobilu, kde vám banka hlási prichádzajúce platby. No nie je to paráda! Asi takto vyzerá pasívny príjem.

Avšak nemyslite si, že toto pohodlie a luxus dostanete zadarmo. Predchádza tomu veľa práce, venovaného času, nápadov a samozrejme aj nejaká tá finančná investícia. Bez práce nie sú koláče a v prípade pasívneho príjmu to platí trojnásobne. Zo začiatku možno budete mať pocit, že len dávate, ale vedzte, že ak budete dostatočne aktívny a vytrvalí, vráti sa vám to v podobe chutného ovocia.

Pasívny príjem môže byť zaujímavým privyrábaním pri práci, zvlášť vtedy, keď na tento nemusíte pracovať XY hodín denne. Dobrým príkladom sú napríklad dividendy. Ako pasívne však môže byť považovaný aj taký príjem, na ktorom ste pracovali v minulosti, a dnes vám bez väčšieho úsilia prináša peniaze. Práve tu môže byť skvelým pomocníkom internet.

Ako taký príjem získať

Založte si webové stránky a venujte sa marketingu - PPP, PPC, odkazy, affiliate, publikácie PR článkov a pod. Reklamu dnes potrebuje každá firma, sú ochotné minúť milióny za spoty v televízii, reklamu v rádiu aj v tlači. V súčasnosti sa sústredí na internet. Tak prečo by ste z toho nemohli profitovať práve vy?

PPP (Pay Per Post) - bloguje? Viete, že môžete na svojom blogu zarábať? Zaregistrujte sa do niektorého zo systémov pre inzerentov a blogerov (napr .: placla.cz). Vy zarobíte a inzerent získa PR. Toto nie je úplne pasívny príjem, pretože sa článkov venujete svoj čas, ale akonáhle bude písať niekto za vás a vy inkasujete províziu z publikovaných článkov na blogu, je to pasívny príjem ako Brno.

PPC (Pay Per Click) - Ak máte zaujímavý web, kam ľudia chodia, stavte na PPC reklamu, kde vám platí za to, že na ňu návštevníci kliknú a sú presmerovaní na web reklamného inzerenta.

Affiliate - Zmluvne si dohodnite s nejakou firmou, že za odporúčanie a následné získanie klienta z vašich internetových stránok dostanete percenta zo zisku.

PR články - Nechajte si zaplatiť za to, že umiestnite PR články na váš web.

Máte zaujímavé nápady, myšlienky, know how

Predajte je! Naučte sa podeliť s čitateľmi aj návštevníkov vašich stránok o to, čo viete. Spíšte napríklad e-knihu a predajte ju ľuďom, ktorí sú na rovnakej vlne ako vy. Dobré rady a skúsenosti sú odjakživa cenným artiklom. Čas vynaložíte jednorázovo, ale peniaze budú prichádzať stále. To isté platí u predaja licencií a programov, ktoré ste vynašli.

Risk je zisk, investujte do druhých

Nemáte nápady? Pomôžte tým, ktorí ich majú. Investície nemusia byť vždy finančného rázu, hodnotné sú tiež vaše zručnosti, čas a pod. Keď to vyjde, budete z úspechov takéhoto projektu profitovať treba do konca života.

Váš úspech vždy záleží na tom, čo ste ochotní do neho vložiť. Pozerajte sa okolo seba, zbierajte nápady a hlavne sa nebojte risku a tvrdej práce. Potom to príde a vy budete jednoducho štastný!

Ako sa vám článok páčil? LIKES 442 DISLIKES 527