Zálohovanie ľahké ako obláčik
12.03.2017 Prečítané 56x

Dnes by sme sa radi vrátili k téme on-line zálohovaní. S rastúcim objemom dát, rastú aj nároky na úložisku. Preto je veľmi dôležité si správne vybrať. Faktorov pre výber je veľa. Podľa ktorých, sa máme teda orientovať?

Zoznámenie s témou zálohovanie sme prebrali v predchádzajúcom článku. Úložisko by ste nemali hodnostiť len podľa priestoru, ktorý Vám poskytne zdarma. Ten, okrem jednej výnimky, vystačí len pre základné dokumenty. Ak budete chcieť zýlohovať väčší objem dát – napríklad všetky Vaše fotografie – budete musieť uvažovať o niakej z platených variánt.

Priestor ponúkajú všetci.

Dôležitý faktor při výbere Vášho úložiska by mala byť pridaná hodnota, ktorou v rámci programu dostanete. Tým sú myslené napríklad aplikácie pre chytré telefony alebo on –line spoluprácu na dokumentoch. Tá je neocenitelná, pokiaľ pracujete v tímu na jednom dokumente.

Neoddiskutovateľnou podmienkou pri rozhodovaní musí byť bezpečnost Vašich dát. Pokiaľ úložisko neponúka šifrovanie dát, mali by ste okamžite jeho stránku opustiť. Základ je 128bitové šifrovanie, doporučuje sa ale 256 bitů. Internetová stránka úložiska by mala disponovať https protokolom s dôveryhodným certifikátom.

 

Ako sa vám článok páčil? LIKES 437 DISLIKES 543