Čo svojím užívateľom ponúka sociálna sieť Instagram
20.11.2016 Prečítané 169x

Na sociálnych sieťach môžete zdieľať prakticky čokoľvek. Faktom ale je, že najväčší ohlas vždy vzbudia fotografie. Toho sa chytil projekt Instagram, ktorý primárne cieli len na obrazový obsah. Že ste o ňom ešte nepočuli? To je rozhodne škoda.

Na Slovensku má stále dominantné postavenie medzi sociálnymi sieťami Facebook. Postupne sa však do podvedomia širšej verejnosti dostávajú aj špecializovanejšie služby ako je napríklad Twitter alebo práve Instagram.

Zamerané predovšetkým na mobilných užívateľov

Celá funkčnosť je veľmi podobná už spomínanému Facebooku. So svojimi priateľmi zdieľate obsah, ktorý na sieť nahráte. Tu teda predovšetkým fotografie.

Hlavným cieľom je jednoduché zdieľanie fotografií, ktoré ste práve nasnímali. Preto je stránka instagram.com skôr koncipovaná ako nabádanie k stiahnutiu aplikácie pre jeden z chytrých telefónov. Samozrejme si tu môžete zobraziť svoj kanál fotografií. Ten sa ale moc nelíši od toho v mobilnom zariadení.

Zábava s fotkami

Svojim fotografiám môžete trochu pomôcť. Aby sa kanály užívateľov neplnili len rovnakým typom fotografií, pridal Instagram výber z rôznych filtrov. Je to naozaj jednoduché a navyše veľmi návykové. Pár kliknutí na obrazovku a vaše fotka vyzerá ako zo 60. rokov. Túto funkčnosť v poslednej dobe "okopíroval" napríklad Apple alebo Facebook.

Ak svoju fotografiu označíte tzv. #hashtagom (Napr. #summer Alebo #englishbulldog), dostane sa do celosvetovej zbierky a uvidia ju aj užívatelia z druhého konca sveta. Ak sa fotka bude páčiť, dostane od nich like - kladné hodnotenie. Rovnako tak môžete označovať ľudí alebo spoločnosti pomocou @.

Takéto zdieľanie fotiek je naozaj zábava. Kdekoľvek budete mať dostupný internet, môžete sa podeliť so svojimi priateľmi o nové zážitky.

Ako sa vám článok páčil? LIKES 450 DISLIKES 534