Ako na infografiku a aké nástroje použiť
18.04.2017 Prečítané 113x

Infografikami sa to dnes na internete len tak hemží. Sú pekné a väčšinou naplnené zaujímavými informáciami. Nezatúžili ste niekedy pomocou takejto vkusnej grafiky
ozvláštniť vašu prácu, internetovú stránku alebo prezentáciu? Je to jednoduché, rýchle a ide to aj zadarmo.

So službami, ktoré ponúkajú zadarmo tvorbu infografiky, sa v poslednej dobe doslova roztrhlo vrece. Najskôr to pramení z potreby človeka na internete čo najrýchlejšie
zaujať a poskytnúť potrebné informácie v čo možno najstráviteľnejšej a najrýchlejšej podobe. Tento trend môžete využiť aj vo svoj prospech.

Jednoducho cez pár kliknutí ozvláštnite svoju ročníkovú prácu alebo prezentáciu pre šéfa. Jediné, čo musíte urobiť, je zmerať akou rýchlosťou disponuje váš internet, pretože tieto aplikácie sú pomerne náročné na dátový tok.

www.infogr.am

Je asi synonymom pre vytváranie grafických ilustrácií on-line. www.infogr.am je jednoduchý, funguje a je zadarmo. Tak by sa táto služba dala ľahko definovať. Jednoducho vytvoríte pekné infografiky.

Háčikom je, že Infogram ponúka veľmi málo šablón. Keď si zaplatíte za $ 18 mesačne upgrade na PRO účet, dostanete iba 4 ďalšie. Na druhú stranu si už v základe môžete naimportovať
svoje dáta z Excelu a vytvárať cez 30 rôznych druhov pokročilých grafov.

Piktochart

Piktochart predstavuje akýsi hybrid. Aj tu môžete vytvárať rôzne inforafiky zadarmo. Ak ale chcete ďalšie funkcie alebo šablóny, musíte si priplatiť. A nie práve málo - $ 29 mesačne.

V základe dostanete 8 šablón, ktoré môžete kompletne editovať. Piktochart pracuje na základe pomerne prepracovaného WYSIWYG editora, v ktorom môžete jednoducho pridávať vopred pripravené elementy. Výhodou je aj prepojenie s Google Drive.

www.easel.ly

Aplikácia www.easel.ly sa nachádza v štádiu beta, ale aj tak má toho veľa čo ponúknuť a smelo ju môžeme odporučiť. Podobne ako u Piktochart dostanete k dispozícii WYSIWYG editor, s ktorým môžete ľubovoľne pracovať.
Neexistujú tu žiadne obmedzenia. Snáď len vaša fantázia. Pre tých menej kreatívnych zaisťuje easel.ly široký výber šablón.

www.visua.ly

Nechcete tráviť minúty a hodiny s výberom a úpravou rôznych grafov? Jednoducho svoje starosti prenechajte niekomu inému. visual.ly je veľká komunita návrhárov, dizajnérov, analytikov a ďalších profesií.
Zostaví pre vás obsah, ktorý dokáže zaujať a bude originálny. Nie je to však zadarmo.

Cena sa určuje pre každý projekt zvlášť. Rozhodne sa nemusíte báť, že vás jednoduchá infografika zruinuje. Nie je ale pre každého - ceny začínajú na $ 1500. V porovnaní s nákladmi, ktoré by ste museli
vynaložiť na prieskum, copywritera a grafika, sa výdavky zdajú primerané.

Ako sa vám článok páčil? LIKES 561 DISLIKES 545